עוף בבמבה כבר אכלתם? וג'לי מפלחי תפוזים?

יוסי צלניקר No Comments on עוף בבמבה כבר אכלתם? וג'לי מפלחי תפוזים?
20:43
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on צה"ל תקף במרחב ממנו בוצעו שיגורים לגליל | מתעדכן

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוף בבמבה

מצרכים:
כרעיים של עוף – 6 יחידות
במבה אוסם – 1 חבילה גדולה
שמן (עדיפות לשמן זית|) – חצי כוס
בצל – 2 יחידות של בצל גדול
דבש- 4 כפות
רוטב סויה – 4 כפיות
תימין ורוזמרין מיובשים – 2 כפיות
מלח גס – 2 כפות
פלפל שחור – 1 כפית

איך מכינים ?
מכינים את התנור ומחממים אותו ל- 180 מעלות.
מגרדים את הבצלים ומטגנים אותם קלות.
לקערה בינונית שופכים את רוזמרין, התימין, רוטב הסויה ואת הדבש ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את הבצל.
פותחים את שקית הבמבה, מועכים את הבמבה, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
מכניסים לתערובת את העוף ומצפים אותו היטב.
מעבירים את העוף עם התערובת לתבנית. על עוף בוזקים את השמן, המלח והפלפל, מערבבים ומכסים את התבנית.
מכניסים את התבנית לתנור לכ- 50 דקות ולאחר מכן מורידים את המכסה ונותנים לעוף "להשתזף" במשך כ- 10

קציצות עוף על מקל

החומרים ל-12 קציצות:
500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.
3. יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזן ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.
4. אופים כ-15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות

ארוחת ערב ישראלית בלחמנייה

מרכיבים (4 מנות):
לחמניות עגולות (אפשר ורצוי לחמניות המבורגר) 4
5 עגבניות גדולות
בצל קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
4 ביצים
גבינת עיזים, מוצרלה, תרד, מנגולד, או תירס – רק אם רוצים

אופן ההכנה:
מכינים מראש סלט עגבניות מבושל: מזהיבים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.
חולטים את העגבניות ומקלפים. חותכים לקוביות ומוסיפים לתוך המחבת.
מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. את השלב הזה אפשר להכין מראש.
בינתיים, חותכים את הכיפה העליונה של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן. משאירים דופן בעובי של כ-1 ס"מ.
ממלאים את הלחמניות בסלט העגבניות, מעל מפזרים מעט גבינה, ומעל הכל שוברים ביצה.
מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10-15 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצים)

ג'לי פלחי תפוזים

מרכיבים
ג'לטין (כ-4.5 כפיות מדידה) 15 גרם
רבע כוס מים
3 כוסות מיץ תפוזים טבעי (720 מ"ל)
מיץ מחצי לימון
שליש כוס סוכר
סרט מקליפת תפוז, ללא החלק הלבן
סרט מקליפת לימון, ללא החלק הלבן
14 חצאי תפוזים, ריקים מתוכן לחלוטין

אופן ההכנה:
מנקים את חצאי התפוז משאריות פרי בעזרת כף ומסדרים אותם בתבנית שקעים.
בכלי קטן יוצקים את המים על הג'לטין. מניחים בצד לעשר דקות.
מחממים בסיר את שאר החומרים עד רתיחה עדינה. מכבים את האש. מוציאים את קליפת התפוז והלימון.
מוסיפים את הג'לטין לסיר ומערבבים היטב עד שכולו נמס בנוזל החם.
יוצקים את הנוזל אל חצאי הקליפות עד שפתם. אפשר להמתין עד שהנוזל פושר כדי לאפשר לילדים למזוג בקלות. מעבירים למקרר לארבע שעות.



0 תגובות